Vendée Globe: inhaalslag Alex Thomson

Published on: 30 december 2016

Filled Under: Nieuws, Sail en Tallships

Views: 497

Alex Thomson lijkt een van de grootste inhaalslagen in de geschiedenis van de Vendée Globe te hebben gemaakt. Lag hij vorige week met zijn Hugo Boss nog 800 nautische mijlen achter op de nummer 1, Armel Le Cléac’h, vanochtend was dat nog maar 28 mijl.

Maar inmiddels zeilt Le Cléac’h weer in een gunstigere wind en maakte Thomson een snelheid van slechts 3 knopen, waardoor zijn achterstand iets is opgelopen naar 55 mijl. De wind op de Atlantische Oceaan is moeilijk te voorspellen, maar het lijkt er op dat Armel Le Cléac’h zijn voorsprong voorlopig gaat behouden.

Pieter Heerema
Pieter Heerema zeilt op de laatste plaats in de vloot die nu nog 19 schippers telt. Hij heeft de kalme wateren opgezocht om te werken aan zijn boot. Zijn lijst met reparaties is met de problemen met de stuurautomaat opgelopen naar 45. Hier wil hij aan gaan werken voordat hij de Stille Oceaan op zeilt.

Foto: Cleo Barnham / Hugo Boss / Vendée Globe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>