Van droom naar werkelijkheid: vijf jaar wereldzeilen

Published on: 14 april 2017

Filled Under: Magazine, Nieuws

Views: 753

Na zijn studie liet Joshua van Eijndhoven een carrière in de advocatuur schieten. Verlangend naar een rauwe versie van de wereld, die hij met eigen ogen wilde verkennen. Joshua begon voor zichzelf, kocht een Rival 34 die hij tot Hope doopte en zette zeil vanuit IJmuiden. Zijn reis voerde hem langs verschillende continenten en exotische plekken. Onderweg leerde hij zijn grote liefde Katia kennen tijdens een stop en vakantie op Kaapverdië. Katia zeilde met hem mee, en hij maakte vrienden voor het leven. Na vijf jaar blikt Joshua terug op de hoogte en dieptepunten van zijn reis, op de uitdagingen en alle lessen die hij leerde. Na vijf jaar blikt Joshua terug op de hoogte en dieptepunten van zijn reis, op de uitdagingen en alle lessen die hij leerde.

‘Als ik mensen vertel wat ik doe, en hoe lang al, volgt vaak een stilte, enig ongemak of ronduit ongeloof. Daarna volgt de onvermijdelijke vraag: “Hoe betaal je dat?” Een eenduidig antwoord heb ik niet. Ik vertrok met een budget voor twee, maximaal drie jaar – met enige fantasie – maar inmiddels ben ik bijna zes jaar onderweg. In het eerste jaar raakte ik gefascineerd door de Kaapverdische eilanden, waar ik een goede baan kreeg. Geld verdienen, zo leerde ik, kon net zo makkelijk in het buitenland als in Nederland. Twee jaar werden er drie, en vier… Later volgde werk op superjachten, in het geven van marketingadvies en lezingen. De kern is dat we de reis betalen zoals je ook in Nederland dingen betaalt: door te werken. We zijn daar zo flexibel mogelijk in, zo lang het maar goed verdient. Al is het natuurlijk niet altijd even makkelijk geweest.’

Joshua aan het onderhoud

Onbewoond eiland Suwarrow
‘Toen ik werkte was mijn Plan B: “Als het in Nederland niet lukt, dan verhuis ik naar een onbewoond eiland met een hutje, een hengel en een vrouw”. Op Suwarrow, een onbewoond eiland in de Stille Oceaan, kan ik twee weken lang ervaren hoe Plan B voelt. ’s Ochtends zwemmen Katia en ik tussen het koraal en ‘s middags vis ik in de pas, terwijl Katia de lunch klaarmaakt. Met de bijboot en een lijn vang ik de ene Rainbowrunner na de andere. ’s Avonds barbecueën we de verse vis op het strand. Op Suwarrow leren we hoe weinig je nodig hebt om gelukkig te zijn, en hoe mooi en simpel het leven kan zijn. Mijn Plan B staat nog steeds, maar is tot nader order uitgesteld. Misschien als ik stop met reizen en werken.’

Benieuwd naar het hele verhaal? U leest het in Nautique #1, deze kunt u hier bestellen.

Foto’s: Joshua van Eijndhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>