Update 3 Volvo Ocean Race: nieuwe ontwikkelingen

Published on: 24 oktober 2016

Filled Under: Nieuws, Volvo Ocean Race

Views: 361

De Volvo Ocean Race een aantal nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd die de organisatie de afgelopen dagen bekend heeft gemaakt. Lees verder voor de laatste twee updates.

Onboard Reporters
De Onboard Reporters (OBR’s) in de Volvo Ocean Race hoeven gedurende de Race niet langer deel uit te maken van één team. Ze zullen juist voor de hele vloot beschikbaar zijn als onafhankelijke, multimediale journalisten.

Hiermee herziet de Volvo Ocean Race haar Onboard Reporter programma met als doel om meer dan ooit het pure verhaal te kunnen vertellen. Daarnaast stelt de Race een pool van multimediale reporters samen, die op alle boten in te zetten zijn. De Onboard Reporter is dus niet langer verbonden aan een individueel team. Volgens Leon Sefton, Hoofd van TV van de Volvo Ocean Race, is dit een fundamentele verandering in de manier waarop de content aan boord wordt verzameld. “Het klopt dat de OBR’s niet in staat zullen zijn op een soort langdurige band met de teams te kunnen opbouwen zoals in eerdere edities. Daardoor zouden we enige storytelling kansen kunnen missen, die voortvloeien uit die relaties. Maar wij zijn van mening dat door de OBR’s zo te rouleren, dit de cruciale afstand tussen teams en OBR’s oplevert om beter als observerende journalist te werken.”

Een OBR krijgt enkel toegang tot de Race als hij of zij heeft bewezen over basale veiligheids- en overlevingsvaardigheden op de Volvo Ocean 65 te beschikken. Dit wordt voorafgaand aan de Race grondig getest. De ambitie is om de hele pool van OBR’s op elke boot, waarop ze mogelijk aan het werk gaan, te laten trainen.

Startdata eerste drie etappes
Het eerste officiële evenement van editie 2017-2018 is de In-Port Race in Alicante op zaterdag 14 oktober. Acht dagen later gaat de Volvo Ocean Race van start gaat met de eerste etappe, een 700 mijl lange sprint naar Lissabon in Portugal. Het is de vierde opeenvolgende keer dat de wedstrijd vanuit thuishaven Alicante start. Na aankomst in Lissabon zeilen de boten de In-Port Race op zaterdag 28 oktober, waarna de tweede etappe start op zondag 5 november. Deze etappe zal een gevecht zijn van 7000 mijl over de Atlantische Oceaan naar Kaapstad, Zuid Afrika en meer dan drie weken in beslag nemen.De In-Port Race in Kaapstad vindt plaats op vrijdag 8 december, de derde etappe start twee dagen later op zondag 10 december.  Het besluit om het concept van de wedstrijdweekends bij veel stopovers los te laten en de In-Port Race van de zaterdag naar de vrijdag te verschuiven geeft de teams een extra 24 uur om zich voor te bereiden op het zware oceaanracen daarna.

De Race maakt de startdata voor de rest van de etappes in de komende weken bekend.

Foto: Yann Riou / Dongfeng Race Team / Volvo Ocean Race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>