Twee records voor IDEC Sport bij Kaap Leeuwin

Published on: 4 januari 2017

Filled Under: Nieuws

Views: 433

De maxi-trimaran IDEC Sport is in een recordsnelheid vanaf Ouessant de lengtegraad van Kaap Leeuwin gepasseerd. Schipper Francis Joyon deed er met zijn boot 17 dagen, 6 uur en 59 minuten over. Dat is bijna 17 uur sneller dan het vorige Jules Verne record voor de snelste wereldomzeiling door Loïck Peyron met Banque Populaire V.

De trimaran heeft hiermee een van de meest bijzondere prestaties bereikt in de geschiedenis van de Jules Verne Trofee. Joyon heeft met zijn bemanning zeven dagen lang meer dan 800 nautische mijlen per dag afgelegd. Van 28 tot 31 december waren dat zelfs 876, 871 en 869 mijl, wat een gemiddelde snelheid is van meer dan 36 knopen.

Schipper Francis Joyon heeft ook zijn eigen record verbroken door in 4 dagen en 9 uur de Indische Oceaan over te steken. Vorig jaar deed hij er met zijn crew 5 dagen en 11 uur over. Inmiddels is de snelheid van IDEC Sport afgenomen tot zo’n 30 knopen.

Foto: JM Liot / DPPI / IDEC SPORT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>