Team Brunel maakt bemanning bekend

Published on: 7 augustus 2017

Filled Under: Nieuws, Volvo Ocean Race

Views: 195

Team Brunel schipper Bouwe Bekking heeft zondag 6 augustus een viertal nieuwe teamleden bekend gemaakt. Eerder maakte hij de Nederlander Carlo Huisman al bekend als de voordekker. De Italiaan Alberto Bolzan en de Argentijn Maciel Cicchetti zijn de nieuwe ervaren namen. De Argentijn Juanpa Marcos en Australiër Kyle Langford vormen, samen met Huisman, voorlopig de talenten van het team.

‘In deze campagne zetten we bewust in op de koppeling van talent aan ervaring. Daarnaast willen we kennis overdragen aan de volgende generatie. Met Carlo, Kyle en Juanpa hebben we drie toptalenten. Alberto, Maciel en ikzelf brengen een hoop ervaring mee aan boord’, begint Bekking.

“We werken toe naar een selectie van ongeveer twaalf mannen en vrouwen. Tijdens deze Fastnet race testen we bijvoorbeeld een jonge Duitse navigator: Robin Zinkman. Voor elke etappe in de Volvo Ocean Race stellen we straks het beste team samen. Dit team wisselt per etappe en dat is afhankelijk van de verschillende karakteristieken van zo een etappe.”

Fastnet race onderdeel van Leg 0

Team Brunel in de Rolex Fastnet Race:  Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race.

Team Brunel in de Rolex Fastnet Race: Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race.

De zeven reeds ingeschreven teams van de Volvo Ocean Race starten op zondag 6 augustus, in de legendarische Fastnet race. De Fastnet is een onderdeel van Leg 0. Leg 0 telt niet mee voor het klassement, maar is voor de ingeschreven teams een verplicht nummer voor de kwalificatie.

Leg 0 bestaat uit een viertal onderdelen:

2 augustus – Around the Isle of Wight (50 nm)

6 augustus – Fastnet Race (608 nm)

10 augustus – Plymouth, Engeland naar St Malo, Frankrijk (125 nm)

13 augustus – St Malo naar Lissabon, Portugal (770 nm)

Team Brunel

Kyle Langford. Foto: Richard Edwards

Kyle Langford – 30-06-1989 – Australië

De 28-jarige Australiër maakte al onderdeel uit van maar liefst twee America’s Cup campagnes met het Amerikaanse Oracle Team USA. Kyle staat nu voor zijn debuut in de Volvo Ocean Race. Deze onder 30 zeiler kijkt niet alleen uit naar zijn eerste Volvo maar wil ook graag leren van de ervaren mannen aan boord: “Het is een droom die uitkomt. Zeker met deze mannen en hun ervaring.”

 

Juanpa Marcos. Foto: Anja Eckart

Juanpa Marcos – 28-12-1981 – Argentinië

Juanpa Marcos is één van de, voorlopig, drie debutanten aan boord bij Team Brunel in de Volvo Ocean Race. De 35-jarige Argentijn kijkt uit naar zijn eerste Volvo Ocean Race: “Dit is een grote uitdaging voor mij. Maar ik ga van de ervaring genieten en ongetwijfeld een hoop leren.”

 

Alberto Bolzan. Foto: Richard Edwards

Alberto Bolzan – 14-05-1982 – Italië

Voor de eveneens 35-jarige Alberto Bolzan wordt het zijn tweede deelname. De Italiaan maakte zijn debuut in de Volvo Ocean Race 2014-15 voor Team Alvimedica. Bolzan: “In de vorige editie was ik stuurman en wachtleider. Dat ik nu opnieuw aan het avontuur mag deelnemen maakt mij trots. De liefde voor sport en het zeilen in het bijzonder is er met de paplepel ingegoten.”

 

Maciel Cicchetti

Maciel Cicchetti – 24-09-1973 – Argentinië

Voor de Italiaanse Argentijn Cicchetti wordt het zijn derde Volvo Ocean Race na deelnames voor Telefonica Black 2008-09 en Team Vestas Wind 2014-15. De 43-jarige Cicchetti kijkt uit naar zijn nieuwe rol: “Het is een eer om met Team Brunel te zeilen. Ik ben er trots op dat we, samen met de Italiaan Alberto Bolzan en de Argentijn Juan Pablo Marcos, toch een Latijns sausje aan boord brengen. Jongens met wie ik al veel heb gevaren. Het is een sterk signaal ook naar de volgende generaties die dezelfde droom en ambitie hebben.”

 

Carlo Huisman. Foto: Richard Edwards

Carlo Huisman – 01-09-1991 – Nederland

De 25-jarige Nederlandse debutant won afgelopen zomer met Emirates Team New Zealand de Americas Cup en maakt zich nu op voor de Volvo Ocean Race onder Nederlandse vlag. Na een week rust stapte Huisman al aan boord van Team Brunel om aan de campagne te beginnen.

 

Bouwe Bekking. Foto: Richard Edwards

Bouwe Bekking – 17 -06-1963 – Nederland

Bouwe Bekking is de meest ervaren zeiler van de hele vloot. De 54-jarige Nederlandse schipper deed vier keer mee als bemanningslid en was vervolgens driemaal schipper in de Volvo Ocean Race.  “Een van de belangrijkste redenen om weer deel te nemen is omdat ik het zeilen zo leuk vind. Anders moet je er ook nooit aan meedoen.”

Vorig bericht:
Volgende bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>