Team AkzoNobel gedoopt in Scheveningen

Published on: 22 juni 2017

Filled Under: Nieuws, Volvo Ocean Race

Views: 534

In de Derde haven van Scheveningen stonden op woensdag 21 juni veel zeilfans klaar om de doop van AkzoNobel bij te wonen. Onder exotische temperaturen doopte burgemeester Pauline Krikke op traditionele wijze de Volvo Ocean 65.

“Het is een bijzonder moment om de nieuwe boot in Den Haag te dopen,” aldus schipper Simeon Tienpont. “In een aantal opzichten begint de race nu hier voor ons. En wanneer we volgend jaar juni hier weer over de finish komen, doen we dat hopelijk winnend voor Nederland.”

teamAkzoNobel-Christening-2Een vloot van negen Optimisten met zeilers uit de nationale kernploeg en de jeugdzeilclub van Scheveningen begeleidden de 65-voet lange raceboot vanaf de Noordzee naar haar plek in de haven voor de officiële doopceremonie. Dit werd gevolgd door het ceremoniële breken van een champagnefles op de boeg door burgemeester Krikke.

De bouw

“Het heeft bijna negen maanden geduurd om de nieuwe Volvo Ocean 65 te bouwen, uit te rusten en te coaten. De bootbouwers van Persico en onze mensen van de Volvo Ocean-werf hebben fantastisch werk afgeleverd voor team AkzoNobel,” aldus Volvo Ocean Race CEO Mark Turner. “De Volvo Ocean Race is de zwaarste professionele teamsport en ik wens Simeon en de rest van het team enorm veel succes in de verdere voorbereiding op de start in Allicante, waar zij het vervolgens negen maanden lang gaan opnemen tegen de rest van ’s werelds beste zeezeilers.”

Op naar zee

17_033309__teamAkzoNobel-Christening-2Team AkzoNobel begint nu met vier intensieve trainingsmaanden op zee. Over een paar dagen vertrekt het team voor een transatlantische oversteek naar New York. De training terug gaat naar de Engelse zuidkust om vervolgens deel te nemen aan de gerenommeerde, 605 nautische mijlen tellende Rolex Fastnet Race. Deelname aan deze race is verplicht als kwalificatie voor deelname aan de Volvo Ocean Race.

Het startschot van de Volvo Ocean Race zelf klinkt op 22 oktober in het Spaanse Alicante. De route gaat door een aantal van de meest afgelegen en uitdagende gebieden van de oceanen. De boten krijgen te maken met extreme weersomstandigheden – van ijskoude en razende stormen tot smorende hitte. Onderweg worden elf steden aangedaan en de racefinish is in juni 2018 in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>