Sinterklaas veilt Pakjesboot 13

Published on: 10 juli 2017

Filled Under: Nieuws

Views: 385

Het nostalgische stoomschip Succes, welke meerdere malen dienst deed bij de landelijke intocht van Sinterklaas als Pakjesboot 13, wordt geveild. Succes is het oudste nog varende stoom-passagiersschip in Nederland. Bieden op de voormalig Pakjesboot 13 is mogelijk van 14 tot en met 21 juni 2017.

Het stoomschip werd in 1897 als Rijn-stoomsleper gebouwd door de Nederlandse scheepsbouwer Boele. Het gerestaureerde schip biedt ruimte voor 110 passagiers en is zowel voorzien van dieselmoteren als een complete stoominstallatie. Het passagiersschip is bekend van ‘De Club van Sinterklaas’ en de romantische Sinterklaasfilm ‘Pak van mijn hart’. Daarnaast deed Succes regelmatig dienst als Pakjesboot 13 tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 17 juni a.s. organiseert BVA Auctions een kijkdag. Geïnteresseerden krijgen van 10:00 – 12:00 uur de kans om het schip in Almere te bezichtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>