Rotterdams Yachthotel

Published on: 15 juli 2017

Filled Under: Culinair, Waypoints, Yacht life

Views: 528

Bij weekenden weg denken we vaak eerst aan eigen land. Met reden, want ook in Nederland zijn er vele mogelijkheden voor een verrassend weekend op het water. Zo ook op het eerste cruise- superjacht van Nederland.

Achterdek Christina OnassisChristina Onassis is het voormalige businessjacht van zakenvrouw en socialite Christina Onassis. Het jacht werd door haar voornamelijk gebruikt op de Griekse wateren en had als thuishaven Piraeus in Athene. Het oorspronkelijke privé-superjacht ligt nu in Rotterdam waar ze onder andere exclusieve cruises van 2 tot 7 dagen in Nederland faciliteert. Het jacht is een prachtige accommodatie voor een weekend op het water in eigen land.

Diner op Christina OnassisDe Christina Onassis is van binnen en van buiten volledig hersteld in de oorspronkelijke staat van de Onassis- familie. Het jacht zorgt met haar authentieke meubilair, persoonlijke service van de crew en exclusieve stijl voor een onvergetelijk, weldadig en inspirerend verblijf. De luxe viersterrensuites zijn in een warme en romantische sfeer gestoffeerd en ingericht en bevinden zich op het main deck en hotel deck. Voor ontspanning is ruimte genoeg, want alle suites zijn uitgerust met onder andere een tweepersoonsbed, luxe badkamer, TV, Blu Ray-speler, spelcomputer, minibar, airconditioning, verwarming en gratis wifi. Ook is er voor gasten toegang tot de exclusieve executive lounge en is er de mogelijkheid om te ontbijten of een kopje koffie te drinken op het overkapte achterdek met buitenverwarming. Met mooi weer is het heerlijk ontspannen op de flybridge met grote loungebank, zonnebedden, barbecue en als hoogtepunt een jacuzzi met uitzicht over het water.

Rotterdam in

Markthal RotterdamAls je dan toch besluit de luxe van het schip te verlaten is er ook in Rotterdam zelf genoeg te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Markthal, dé culinaire ontmoetingsplek van Nederland, vol met (h)eerlijke en verse producten in de diverse speciaalzaken en een overvloed aan restaurants en cafés. Of kies in plaats van een culinaire voor een culturele beleving door een bezoek te brengen aan Het Nieuwe Instituut, een museum over architectuur, design, mode en e-cultuur. En wanneer we aan Rotterdam denken, denken we natuurlijk ook aan architectuur, met
als enkele hoogtepunten de Euromast, de Kop van Zuid en de middeleeuwse Laurenskerk. In de kerk worden naast diensten ook rondleidingen, concerten en tentoonstellingen gehouden. Voor een weids uitzicht over het centrum van Rotterdam is het mogelijk de toren te beklimmen in het gezelschap van een gids.

Dineer na deze klim bij het HMB Restaurant aan de Holland Amerika Kade. Rolph Hensens en Chantal de Raaf veroverden vorig jaar met deze zaak in één klap de harten van de Rotterdammers én ze werden de hoogste binnenkomer in de Top-100 van restaurantgids Lekker500. Het jonge horecapaar kan pronken met een prachtige locatie (pal aan de Maas in de Koolhaas-toren), bekwame bediening en een keuken die tegelijk klassiek en eigentijds is (hmb-restaurant.nl). Geniet van de uitstekende gerechten en fijne sfeer en sluit het weekend af met een laatste borrel op het dek van de Christina Onassis, al genietend van het uitzicht op de Rotterdamse skyline. Meer informatie: christinaonassis.nl.

Vorig bericht:
Volgende bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>