Primeurs BOOT Düsseldorf 2017

Published on: 21 januari 2017

Filled Under: Magazine, Nieuws

Views: 768

Van 21 tot en met 29 januari 2017 vindt in het Duitse Düsseldorf de jaarlijkse “BOOT” plaats. Het evenement, dat geldt als de grootste overdekte watersportbeurs ter wereld, toont niet alleen alle nieuwtjes voor bootbezitters. Ook sportvissers, duikers, surfers en liefhebbers van cruise vakanties komen er volledig aan hun trekken. Nieuw dit jaar is een bassin waarin gesurfd kan worden op een reusachtige kunstmatige ‘wave’. Er zijn voor de 48ste editie van de beurs weer veel primeurs. Nautique zet een aantal van de opvallendste voor u op een rij.

C51_StyleBavaria Cruiser 51 Style
Voor de liefhebbers van comfort en stijl op het water presenteert Bavaria de nieuwe ‘Cruiser 51 Style’. Opvallend op dit schip is het nieuwe stijl die je meteen ervaart in de keuken. Met een RVS koel- en vrieskast en een groot werkblad ervaar je hier minstens hetzelfde comfort als thuis. Uniek is de gestileerde ‘eigenaarssuite’ in het voorschip. Hier vonden de ontwerpers ruimte voor een groot tweepersoons bed, een eigen badkamer met douche en, zowaar, een heuse inloopkast aan stuurboord. Er is daar zelfs plaats voor een wasmachine.
www.bavaria-yachtbau.com 

Clear turquoise water of Cala Corsara in SardiniaDufour 63 Exclusive
De Franse werf van Dufour presenteert in Dusseldorf zijn nieuwe vlaggenschip, de Dufour 63. Het is de eerste keer dat de ontwerpers van deze werf zich in de ‘grote maten’ hebben gewaagd en het resultaat mag er zijn. Het zeiljacht oogt als een appartement op het water en heeft daarom de toevoeging ‘exclusive’ gekregen. De grote garage onder het achterdek kan gebruikt worden om een tender of andere ‘toys’ te stallen, maar desgewenst is het mogelijk om deze ruimte als werkplaats in te richten.
www.dufour-yachts.com

EXPLOCAT 52 VUE 01Garcia SC52 Explocat
De Bretonse werf van Garcia Yachting kreeg de laatste jaren vooral bekendheid door de samenwerking met oceaanzeiler Jimmy Cornell. Hij adviseerde bij de ontwikkeling van de “Exploration Line”, aluminium zeiljachten die zowel in de tropen als in extreem koude omstandigheden tot hun recht komen. Dit jaar presenteert de werf in Dusseldorf ook een aluminium catamaran die aan al deze voorwaarden voldoet. De nieuwe Garcia Explocat 52 is qua constructie, comfort, veiligheid en isolatie  afgeleid van de bestaande “Exploration Line”. Zo beschikt elke romp over waterdichte schotten en een crashbox. Aan comfort is op deze catamaran uiteraard geen gebrek. Zo bevat de stuurboordromp een compleet appartement voor de eigenaar.
www.garcia-yachting.com

Meer over BOOT Düsseldorf lezen? Het volledige artikel vindt u in Nautique nummer 6, deze kunt u hier bestellen.

Foto’s: ctillmann / Messe Düsseldorf, Bavaria Yachts, Dufour Yachts, Garcia Yachting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>