Overnachten in Venetië

Published on: 6 juni 2017

Filled Under: Culinair, Waypoints, Yacht life

Views: 157

Venetië is berucht om de torenhoge kamerprijzen van haar hotels. Zeker als je op zoek bent naar een hotel direct aan het water en helemaal al aan de beroemde Canal Grande. Een welkome uitzonder is Palazzo Barbarigo Sul Canal Grande.

Overnachten in Venetië

Het hotel ligt op de hoek van het druk bevaren Canal Grande en Rio San Polo. De historie van het pand gaat terug tot 1569, toen het voor een van de leden van de Barbarigo-familie werd gebouwd. Ze leverde de stad twee dogen op en talrijke kardinalen. Het huidige hotel is gesitueerd in de eerste twee etages van het gebouw. Na met de boot te zijn aangekomen betreed je de lobby waar in de spiegelplafonds het water van het kanaal wordt gereflecteerd. Het design kun je het best omschrijven als een combinatie van boudoir chique met art-deco elementen. In de vitrines is de kostbare collectie Muranoglas van de eigenaar te bewonderen.

“Mamma Scroccaro zwaait de scepter bij Tratorria Da Ignazio”

Tratorria Da IgnazioAlle 18 kamers en suites hebben uitzicht op het Canal Grande of Rio San Polo. Wie van beide wil genieten boekt de junior suite 10. De inrichting van de kamers en suites zijn in de hedendaagse hippe neobarokke stijl met de karakteriserende oversized meubelen en het overdadig gebruik van velours. De service is vriendelijk en spontaan, iets wat je niet over alle hotels in Venetië kunt zeggen. In het restaurant op de eerste verdieping wordt het ontbijt geserveerd en is er een bar voor een aperitivo met wat snacks. Lunchen of dineren is niet mogelijk, maar direct om de hoek liggen enkele “huis”-restaurants waar de traditionele Venetiaanse keuken wordt geserveerd. Boek zeker een keer een tafel in de tuin van Trattoria Da Ignazio waar de 83-jarige Mamma Scroccaro de scepter zwaait. De achter het hotel liggende wijk San Polo is een van de minder bekende wijken van de stad. Je bent er weg van alle drukte en ziet er het dagelijks leven van de Venetiaan. Op loopafstand liggen ook de Rialtobrug en de Academia. Voor wie tegen een betaalbare prijs een thuis zoekt in deze hectische stad is Palazzo Barbarigo een goed adres.

Kamerprijzen vanaf 180 euro: www.palazzobarbarigo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>