Lichaam vermiste Goegebeur gevonden

Published on: 14 juli 2017

Filled Under: Nieuws

Views: 469

Het lichaam van de jonge zeiler Hannes Goegebeur (18) is donderdagavond 13 juli door vissers gevonden voor de kust van Vlissingen. Goegebeur raakte twee weken geleden vermist als opvarende van het zeilschip Capella, dat tijdens de Light Vessel Race kapseisde.

Op zaterdag 1 juli voltrok zich het drama toen zeiljacht Capella kapseisde. Eigenaar en jachtontwerper Frans Maas (79) en opvarende Freddy Franssens (71) werden levenloos aangetroffen. Drie andere bemanningsleden wisten op de romp te klimmen en werden gered. Goegebeur werd vermist, maar na een grootscheepse zoekactie niet gevonden.

Hannes GoegebeurGoegebeur was een jonge fanatieke zeiler. Vanaf zijn tiende begon hij met zeilen en op zijn veertiende ging hij in opleiding om zeezeiler te worden. Hij sloot zich aan bij de Oceanraces Academy, waar hij en zijn broer vrijwel ieder vrij moment aan boord waren te vinden. De Oceanraces Academy start komend weekend aan een zeilwedstrijd, voor de bemanning staat deze in het teken van rauw om Goegebeur.

Nautique leeft mee met de nabestaanden en wenst hen veel sterkte in deze moeilijke periode. Op Mensenlinq is een condoleanceregister voor Goegebeur geopend.

Vorig bericht:
Volgende bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>