IRC/ORC Wereldkampioenschap in juli 2018 naar Scheveningen

Published on: 6 juli 2017

Filled Under: Nieuws

Views: 440

Vandaag is de datum van de Offshore Sailing Worlds in Scheveningen bekendgemaakt. Van 12 tot 18 juli 2018 wordt er gestreden om het IRC/ORC Wereldkampioenschap. Een gecombineerd kampioenschap waarbij de twee grootste offshore zeilvloten bij elkaar komen. Registratie opent in september 2017.

Zeilfeest

Credit: Sander van der Borch

Credit: Sander van der Borch

Door de jaren heen hebben Nederlandse ORC en IRC teams deelgenomen aan verschillende Wereldkampioenschappen. Volgens de organisatie is Nederland het de wereldwijde zeil community verschuldigd om hen een keer te verwelkomen in Nederland. Gemeente Den Haag steunt deze gedachte en zet veel in op de zeilsport in 2018. Voor wie de laatste tijd in Scheveningen is geweest, zal de bouwwerkzaamheden niet ontgaan zijn. De historische zeehaven van Scheveningen ondergaat de komende tijd nog een aantal aanpassingen voor de evenementen. Het omliggende haventerrein in Scheveningen wordt ingericht als race village, aangevuld met de bestaande winkels, restaurants en cafes.

Voorafgaand aan de Wereldkampioenschappen finisht de Volvo Ocean Race in Scheveningen en zeilen de optimisten het EK op de Haagse wateren. Een waar zeilfeest in de zomer van 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>