Interview Simeon Tienpont: Team AkzoNobel krijgt nieuwe VO65

Published on: 8 maart 2017

Filled Under: Nieuws, Video, Volvo Ocean Race

Views: 773

Na maanden van speculatie onder internationale zeilfans is vandaag bekend geworden dat team AkzoNobel de beschikking krijgt over de enige nieuwe Volvo Ocean 65-boot die gebouwd wordt voor de volgende editie van de Volvo Ocean Race.

Schipper Simeon Tienpont heeft dit tijdens de opening van de HISWA aangekondigd. De nieuwe VO65 van team AkzoNobel wordt volgens verwachting in mei door de Persico Marine-fabriek in Italië opgeleverd, waarna de boot over de weg naar de Volvo Ocean Race-werf in Lissabon, Portugal, wordt vervoerd. De boot zal daar formeel worden overgedragen aan team AkzoNobel. Tienpont bracht onlangs een bezoek aan Persico, waar Nautique hem sprak over de nieuwe boot. Bekijk het interview in onderstaande video.

Conrad Keijzer, lid van de AkzoNobel’s Executive Committee verantwoordelijk voor Performance Coatings: ‘We zijn net zo enthousiast als Simeon over de nieuwe boot en kunnen niet wachten om haar in het water te zien. Dit is een belangrijke mijlpaal in onze campagne om de Volvo Ocean Race te winnen. Door onze deelname aan de race tonen wij veel van onze bedrijfsactiviteiten zoals van het zout dat we produceren en onder andere dat gebruikt wordt in het carbon in de zeilen van onze boot en de marine coatings die bekend zijn over de hele wereld. Dit biedt daarnaast mogelijkheden voor nieuwe producten en geeft ons de mogelijkheid om onze rol op het gebied van duurzaamheid te tonen.’

Tienpont kondigt naar verwachting binnenkort de bemanning en het ondersteunende walteam aan. Een trans-Atlantische training naar New York in de Verenigde Staten is gepland voor juni. Die zal na de terugkeer worden vervolgd met de 605-mijl Rolex Fastnet Race in augustus in Cowes, Engeland, waar team AkzoNobel voor de eerste keer tegen de andere Volvo Ocean Race-teams zal racen.

De Volvo Ocean Race gaat in oktober in Alicante, Spanje, van start en doet 12 havens over de hele wereld aan. De race eindigt eind juni 2018 in Den Haag.

Foto: Team AkzoNobel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>