Cruise naar Kopenhagen

Published on: 10 mei 2017

Filled Under: Waypoints, Yacht life

Views: 157

Bij een cruise denken we vaak aan een lange tocht op een extreem groot (en soms ook druk) schip door de Caraïben of over de Middellandse Zee. Er zijn echter ook fantastische cruises beschikbaar voor een weekend weg. De ideale manier om van een cruisevakantie te proeven.

MS Europa 2Verblijf bijvoorbeeld op de MS Europa 2, waarmee je drie dagen lang in luxe van Kiel naar Kopenhagen en Hamburg vaart. De Europa 2 combineert alle luxe van een jacht met de rust van een klein resort en garandeert drie dagen weelde en ontspanning. Het schip huist een spa en fitnessruimte van in totaal 1.000 m2 waar alle aandacht uitgaat naar het verwennen van lichaam en geest. In de zeven restaurants aan boord wordt gezorgd voor een culinaire ontdekkingsreis en je overnacht in een van de suites met eigen veranda. Naast een uitgebreid entertainmentprogramma en vele andere vormen van vermaak is er ook de mogelijkheid om uw swing te oefenen op een van golfsimulatoren. Terwijl je geniet van de vele faciliteiten vaart de MS Europa 2 door naar Kopenhagen, de stad die met prachtig gekleurde huisjes aan de kade en de kleine zeemeermin die dromerig naar de zee kijkt een heerlijke bestemming is voor waterliefhebbers.

Dagje Kopenhagen

Een dag in de Deense hoofdstad is eigenlijk veel te kort, want er valt genoeg te beleven. Absolute hoogtepunten zijn het park Tivoli, het prominente stadhuis en de Rundetårn, de ronde toren van Kopenhagen waarin de oudste sterrenwacht van Europa zich bevindt. Breng ook een bezoek aan het paleis Rosenborg in het centrum van de stad, waar je een korte duik in de geschiedenis kunt nemen en onder andere de kroonjuwelen van het koningshuis kunt bewonderen. Stap naar buiten en loop door de prachtige tuin van het het kasteel. Wandel vervolgens door naar Nyhavn, de gezellige haven van Kopenhagen met haar gekleurde oude panden en vele terrasjes.

Culinair dineren 

Spa MS Europa 2

Dineren bij een van de beste restaurants ter wereld is ook een van de mogelijkheden tijdens een bezoek aan Kopenhagen. Dit vereist wel wat planning, want spontaan binnenlopen is bij Noma vanwege de enorme populariteit geen optie. Reserveren moet ruim van tevoren, maar als dat eenmaal gelukt is zetten de chef-koks van het Michelinrestaurant je culinaire hoogstandjes voor. Geen wereldgerechten, maar Scandinavische delicatessen zoals IJslands zeewier. Er gaan geruchten dat het toprestaurant binnenkort zal sluiten omdat eigenaar en kok René Redzepi een boerderij wil beginnen, dus dit is duidelijk een gevalletje van nu of nooit (noma.dk).

Na een dag in het prachtige Kopenhagen is het weer tijd om aan boord van de Europa 2 te stappen, na te genieten in een heerlijke suite, en verder te varen naar Hamburg, de eindbestemming van de cruise, waar je heerlijk verfrist en ontspannen weer aan wal stapt (vanaf B1.606; hl-cruises.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>