Bier met Hollandse Nieuwe

Published on: 14 juni 2017

Filled Under: Culinair, Nieuws, Yacht life

Views: 377

Als het aan biersommelier Alain Schepers ligt is er geen betere combinatie dan Hollandse Nieuwe met een koel glas Weizenbier, goudgeel met een witte romige schuimkraag. Een combinatie die wellicht nog niet zo voor de hand ligt. Met het uitbreken van de bierrevolutie ontdekken steeds meer levensgenieters dat bier aan tafel een regelrechte verrijking is.

Foto ©Marco Hofste

Foto ©Marco Hofste

Dat wijn en eten goed met elkaar te combineren zijn, weten we allemaal. Dat bier een veel bredere smaakrange heeft dan wijn en daardoor beter te combineren is met gerechten is veel minder bekend. Om te laten zien wat er met bier allemaal mogelijk is en welke bieren passen bij welke gerechten zijn de brouwers van Nederland de campagne Dat Smaakt naar Bier gestart. Op de gelijknamige website is heel eenvoudig te zien welk bier uit welke smaakcategorie goed matcht met welk gerecht. Zo ook voor haring of andere vis.

De beste maatjes

Bier en haring zijn de beste maatjes. “Met vette vis en zeker met haring kun je prachtige combinaties maken”, aldus Cees-Jan Adema van de Nederlandse Brouwers. “Helaas weten veel mensen dat nog niet. De smaakcategorieën Soepel & Subtiel en Fris & Fruitig bieden volop keus. Een verkwikkende pilsener of een zacht en fruitig glas Weizen of een wat pittigere India Pale Ale, de zogenaamde IPA, zijn stuk voor stuk uitstekende begeleiders van de nieuwe haring.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>