Armel Le Cléac’h wint Vendée Globe 2016-17

Published on: 19 januari 2017

Filled Under: Nieuws, Sail en Tallships, Video

Views: 723

De Franse schipper Armel Le Cléac’h is de winnaar van de Vendée Globe 2016-17. Om 16.37 kwam hij na 74 dagen, drie uur en 35 minuten aan in Les Sables d’Olonne. Hij heeft hiermee het oude record van François Gabart in de 2012-13 editie verbroken, met drie dagen, 22 uur en 41 minuten. In het laatste stuk van de race liet hij de Britse zeiler Alex Thomson zo’n 100 nautische mijlen achter zich.

Le Cléac’h zegt over zijn overwinning: ‘Het is een droom die uitkomt. Ik hoopte dat ik de race 10 jaar geleden zou winnen, maar toen werd ik tweede. Vandaag is een perfecte dag. Ik weet dat ik iets groots heb gepresteerd. Mijn team was geweldig, het was echt een dreamteam en vandaag is ook hun dag.

Foto: Vendée Globe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>