37ste editie Heineken Regatta weer één groot feest

Published on: 19 maart 2017

Filled Under: Nieuws, Video

Views: 789

Begin maart barstte hét zeilfeest van de Caribbean weer los: de St. Maarten Heineken Regatta. Nautique was erbij en genoot volop mee van de winterzon en ultieme zeilcondities. Een terugblik.

Tot dagen voor de race zat de organisatie nog met de handen in het haar: wordt het dit jaar te harde wind? Door de passaatwinden biedt St. Maarten in deze tijd van het jaar normaliter ultieme zeilomstandigheden, maar dit jaar beloofde de wind er een schepje bovenop te doen. Uiteindelijk zakte de wind af naar een ideale 18-20 knopen wind en konden alle wedstrijden gewoon verzeild worden, afgezien van de wedstrijden voor de beach cats-klasses. Dit betekende een uiteindelijk deelnemersveld van 164 schepen.

Deze vloot werd verdeeld over maar liefst 18 klasses. En met drie dagen racen en meerdere races per dag, betekende dit een flinke uitdaging voor het race-committee. De eerste dag van de Heineken Regatta was een race rond St. Maarten. De Volvo 70 SFS II maakte goed gebruik van de sterke passaatwind en zette een nieuw monohull recordtijd voor de ronding: 2 uur, 10 minuten en 37 seconden. Dag twee zag een rustige zee, wind tussen de 15-20 knopen en een heerlijk zonnetje aan de hemel: de condities konden niet beter. Ook de laatste dag was een perfecte combinatie tussen serious sailing en serious fun. De prijsuitreiking van de regatta vond plaats op Kim Sha Beach, waar meer dan 3000 mensen zich verzamelden. Na de prijsuitreiking kon de toegestroomde menigte van zeilers, locals en bezoekers genieten van optredens van UB40 en Mya. Een spetterende afsluiting van een zeer succesvolle editie van de Heineken Regatta.

Kijk voor de resultaten op heinekenregatta.com en lees het complete verslag over de regatta in de aankomende Nautique, die op 14 april verschijnt.

Foto: Laurens Morel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>