33 meter Vitters superjacht Missy gelanceerd

Published on: 27 juli 2016

Filled Under: Nieuws, Scheepsprofiel, Scheepswerven

Views: 1084

De afgelopen twee jaar is er bij Vitters Shipyard hard gewerkt aan de bouw van het 33 meter lange superjacht Missy, ontworpen door Malcolm McKeon Yacht Design. Deze week is het jacht, waarvan de romp bij Green Marine werd gebouwd, naar Harlingen gebracht, waar ze voorbereid wordt op haar proefvaart.

Missy werd ontworpen voor een klant gefocust op performance cruising en heeft een royaal zeiloppervlak en een hefkiel. De koolstofvezelconstructie verhoogt het binnenvolume van het jacht. Bovendeks bevindt zich de koolstofvezel-mast van Southern Spars, evenals zeilen van North Sails. Bij het ontwerp is extra aandacht besteed aan het verminderen van lawaai en trillingen.

Missy heeft een ruim, comfortabel interieur waarbij veel aandacht is besteed aan efficiënt ruimtegebruik. De compacte machinekamer is uitgerust met een grote hoeveelheid apparatuur en state of the art technologie, terwijl er geen compromissen zijn gemaakt op comfort of het gebruik van geavanceerde technologieën,’ vertelt Louis Hamming van Vitters Shipyard.

De grotendeels glazen overkapping van de salon zorgt voor een open gevoel in de ruimte. De glazen bovenbouw bevat warmtereflecterende tussenlagen, waardoor de salon ook in warmere klimaten koel blijft. De layout van het interieur is gemaakt om genoeg ruimte te bieden aan een familie, met onder andere een lichte salon en gezellige TV-hoek. Ook is er een 4.1m tender aan boord, evenals een zeil-dinghy en andere watersportmaterialen. Er is ruimte voor acht passagiers en vier crewmembers en er is extra nadruk gelegd op crewcomfort voor de langere vaartochten.

Missy zal eerst de Carieb verkennen voor ze de de rest van de wereld over vaart.

Specificaties

LOA                   30
Diepgang          3.75m tot 5.1m
Ontwerp           Malcolm McKeon Yacht Design
Waterspiegel   33m
Constructie      Koolstofvezel
Bouwer             Design Unlimited / Vitters Shipyard

Foto: Vitters Shipyard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>